ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το διανοητικό αγώνισμα του φιλοσοφείν να συλλάβει τον κόσμο της γνώσης και να εφοδιάσει τον άνθρωπο, θεωρητικά και πρακτικά, στην αντιμετώπιση της ευθραυστότητας του βίου του, έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της φιλοσοφίας διαχρονικά. Ειδικότερη μνεία οφείλεται στον Πλάτωνα, όπου το γνωστικό, ηθικό και πολιτικό συνθέτουν μια μοναδική ανθρωπολογία της γνώσης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κερασένια Σ. Παπαλεξίου είναι απόφοιτος του Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του A.Π.Θ. (υπότροφος του Ι.Κ.Υ.), από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της δίπλωμα  στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία με άριστα. Είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Δίδαξε φιλοσοφία σε προπτυχιακό επίπεδο στο Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., ΠΑ.ΜΑΚ, στο Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής στο Ε.Κ.Π.Α και στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει τρεις ερευνητικές  μονογραφίες - βιβλία (Μικρά Πλατωνικά 2009,  Πλάτων, Θεαίτητος, εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια, 2015,  Εισαγωγή στην Οντολογία των Προσωκρατικών, 2015),  άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες. Διετέλεσε επιμελήτρια πρακτικών συνεδρίων και επιστημονικών μονογραφιών. Έλαβε μέρος σε επιστημονικές-επιμορφωτικές δράσεις και σεμινάρια, workshop, σε ευρωπαϊκά και εκπαιδευτικά Προγράμματα (Jean Monnet, Διεθνούς Αμνηστίας). Συμμετείχε στη διοργάνωση ημερίδων, επιμορφώσεων, συνεδρίων,  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (UNESCO, Παρίσι).  Έλαβε μέρος, επίσης, σε ερευνητικά – επιστημονικά προγράμματα στο Α.Π.Θ.  (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), Ε.Κ.Π.Α.,  Υπουργείο Παιδείας,  Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,  Ι.Ε.Π.,  UNESCO. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
-Η ομιλία του Καθηγητού Φιλοσοφίας κου Χρήστου Τερέζη αναβάλλεται εκτάκτως για την επομένη Δευτέρα 11/3/2024, την ίδια ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις