ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ!

Από τον Διόνυσο με αγάπη! Και του χρόνου!

Φωτογραφίες παιδιών Γ΄ τάξεως του 21ου δημοτικού σχολείου Πειραιώς και Ε΄ τάξεως δημοτικού σχολείου Πειραιώς με τα προσωπεία, φτιαγμένα από γυψόγαζα και διακοσμημένα με διαφόρων ειδών υλικά κατ’ επιλογήν των παιδιών, από το εργαστήρι μάσκας, το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς και το οποίο συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς και το Σωματείον ΔΙΟΝΥΣΟΣ και το οποίο ενετάχθη στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Πειραιώς. 

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά δημιούργησαν υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής, συζήτησαν για τις Απόκριες και παρακολούθησαν την παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής του προσωπείου ανά τους αιώνες και ανά τον κόσμο. Υπεύθυνες του εργαστηρίου ήσαν η φιλόλογος και πρόεδρος του σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ κα Μαργαρίτα Βέργου, η μουσειολόγος Αθηνά Πάνου, υπεύθυνη της εκθέσεως Αραβαντινού στην Πινακοθήκη και η φοιτήτρια φιλολογίας κα Νεφέλη Γαρμπή.

Ευχαριστούμε θερμώς για την συμμετοχή, την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία τον διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιώς κ. Σπύρο Κοτσινονό, τις υπεύθυνες δασκάλες των τάξεων κα Μαρία Γεωργοπούλου (Ε΄ τάξη) και κα Σοφία Μπεναρδή (Γ΄ τάξη) και την συνοδό δασκάλα κα Μαρία Σιγάλα, και ιδιαιτέρως τα παιδιά, τα οποία μας γέμισαν με χαρά και ζωντάνια με την άπλετη δημιουργικότητά τους και μας απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι το μόνο που χρειάζονται για να συμμετάσχουν σε μία δράση είναι αυτό που τους προσφέρουμε … να είναι ενδιαφέρον!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις